MRoket Help Center

Pengurusan Akaun

Bagaimana saya hendak membuat akaun baru?

1. Dengan mencipta akaun dengan alamat e-mel anda melalui borang Pendaftaran.
2. Lawati Borang Log Masuk dan klik pada Cipta Akaun untuk diarahkan ke borang Daftar dan serahkan e-mel, kata laluan dan butiran peribadi anda yang lain untuk akaun anda.
3. Melalui Akaun Sosial (jika pilihan ini tersedia) seperti akaun Facebook, Twitter, LinkedIn, Google atau Apple anda. Anda akan diminta untuk mengesahkan akaun sosial anda, jadi pastikan anda memasukkan alamat e-mel yang sah.

Bagaimanakah saya boleh menetapkan semula kata laluan saya?

1. Pastikan gabungan e-mel dan kata laluan yang anda cuba adalah betul. Atas sebab keselamatan, mesej ralat kami tidak merujuk secara eksplisit sama ada anda membuat kesilapan dalam e-mel atau kata laluan anda. Ini sengaja dilakukan untuk menyukarkan individu yang berniat jahat untuk meneka sebarang butiran akaun.

2. Jika anda ingin mendapatkan Kata Laluan baharu, klik pada butang Lupa kata laluan anda?.
Taipkan e-mel yang sepadan dengan akaun anda dan klik OK. E-mel akan dihantar kepada anda dengan pautan untuk menetapkan kata laluan baharu untuk akaun anda.

3. Jika anda masih menghadapi masalah, anda boleh menghubungi kami untuk membantu anda dalam menyediakan kata laluan anda.
 • Nota PENTING ! : -
  Jika anda tidak boleh memperuntukkan e-mel dalam Peti Masuk anda, pastikan anda menyemak folder spam kerana ia mungkin telah ditangkap secara tidak sengaja oleh penapis spam e-mel anda. Dalam kes ini, pastikan anda mengenal pasti mesej ini sebagai "bukan sampah" supaya anda tidak kehilangan sebarang surat-menyurat pada masa hadapan daripada sekolah dalam talian anda.

  Untuk maklumat lanjut tentang cara menyenarai putihkan e-mel, klik di sini.
  Jika anda mendaftar melalui log masuk sosial, anda boleh:
  a) Sama ada menetapkan semula kata laluan daripada log masuk Laman Sosial anda
  b) Atau anda klik pada pilihan "Tetapkan Semula Kata Laluan" untuk menggunakan borang log masuk, dengan e-mel yang sama yang digunakan pada pendaftaran log masuk sosial dan kata laluan baharu yang telah anda tetapkan.

Bagaimanakah cara saya mengemas kini profil Momentum Roket saya?

1. Apabila log masuk ke Momentum Roket, klik pada Profile pada navigasi bar atas.
2. Anda boleh klik pada edit untuk mula menukar maklumat peribadi anda. Tetingkap pop timbul akan muncul di mana anda akan dapat mengemas kini nama dan alamat e-mel anda, menambah pengalaman profesional anda supaya ahli komuniti lain boleh mengetahui lebih lanjut tentang anda, serta menambah akaun laman sosial anda untuk orang lain dapat untuk menghubungi anda. Setelah anda bersedia, anda boleh menekan Simpan.

Kemas kini maklumat Pengebilan (Kredit/Debit) dan Alamat Anda

Apabila log masuk ke Momentum Roket, klik pada Account pada navigasi bar atas
Anda boleh klik pada edit untuk mula menukar maklumat kad anda dan maklumat alamat anda. Setelah anda bersedia, anda boleh menekan Simpan.

Pusat Bantuan

Dapatkan bantuan dengan segera cara mengurus langganan dan keselamatan akaun anda

Garis Panduan Komuniti

Garis Panduan Komuniti kami melindungi guru dan pelajar kami, ia merupakan nadi Momentum Roket.

Hubungi Kami

Perlukan bantuan? Hubungi salah satu pasukan kami.